Show Nieuws

Talpa: Opmerkingen Erica Renkema staan de samenwerking niet in de weg

todaydecember 1, 2021

share close

Talpa: Opmerkingen Erica Renkema staan de samenwerking niet in de weg

De familie Meiland hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken dat Talpa de samenwerking stopt vanwege de islamkritische uitspraken van Erica Renkema. SBS6, dat realityserie Chateau Meiland uitzendt, wil verder niet reageren op de ophef die is ontstaan en zegt dat zaken buiten het programma om “voor rekening van de familie zelf” zijn.

Talpa laat dinsdag desgevraagd weten dat de samenwerking met de familie enkel de serie Chateau Meiland betreft.

“Het programma geeft een unieke blik in het bijzondere leven van de familie en staat bekend als luchtig amusement over het wel en wee van het gezin. Binnen die kaders van onze samenwerking doen we uitspraken over de familie en/of gebeurtenissen. Overige (privé)zaken en/of samenwerkingen, buiten het programma om, komen voor rekening van de familie zelf.”

Wel zegt Talpa voor vrijheid van meningsuiting “en tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen” te zijn. De familie Meiland heeft aan NU.nl laten weten niet te willen reageren.

‘Dat is toch niet normaal?’

In haar boek Erica zegt Renkema onder meer dat de islam “heel veel ellende” brengt. Ook spreekt ze zich kritisch uit over het dragen van hoofddoeken en boerka’s. Zo zegt ze: “Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?”
Naar aanleiding van haar uitspraken besloten kaartenbedrijf Hallmark, matrassenmerk Emma en NIVEA de samenwerking met de Meilandjes te stoppen.

Written by: admin

Previous post

Show Nieuws

Jan Smit ontkent dat hij ruzie heeft met zijn zus Monique

Jan Smit ontkent dat hij ruzie heeft met zijn zus Monique. "Absoluut niet", zegt de zanger. Dat beeld ontstond onlangs toen Jan volgens sommigen koeltjes over zijn zus sprak bij RTL Boulevard. Daar vertelde hij over het project 2 Kleine Kleutertjes, een serie tekenfilmpjes met liedjes, boeken en een theatervoorstelling. Dat project startte hij samen met Monique, maar zij werkt daar nu niet meer aan mee. Zij is een paar […]

todaynovember 30, 2021

0%