Nieuws

S10 Gaat Nederland Vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival van 2022 in Turijn

todaydecember 7, 2021

share close

De 21-jarige Stien den Hollander, beter bekend als S10, is door AVROTROS geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival van 2022 in Turijn.

S10 is inmiddels geen onbekende meer. Deze zomer maakte ze haar debuut in de  Haagse 30 met het liedje Adem Je In. Dat bereikte de 18e plaats.

De zangeres vindt het een hele eer om ons land te vertegenwoordigen: “Muziek is alles voor mij. Ik hoop dat ik met mijn muziek iets kan betekenen in de levens van anderen, juist omdat het mij zoveel doet. Ik ontplof daarom bijna van geluk bij het idee dat ik dit jaar mee mag doen aan het Eurovisie Songfestival. Voor zo’n enorm publiek, zoiets eervols mogen doen namens Nederland… dat vind ik echt geweldig.”

S10 is de opvolger van Jeangu Macrooy, die dit jaar in Rotterdam met Birth Of A New Age niet verder dan de 23e plaats wist te komen. Zij mag op 10 of 12 mei gaan proberen om opnieuw een finaleplaats van Nederland in de wacht te slepen. Met welk liedje ze dat gaat doen, wordt op een later moment bekendgemaakt.

Inmiddels heeft Cornald Maas van de selectiecommissie bevestigt dat S10 in haar eigen taal gaat zingen. Dat betekent dat er voor het eerst sinds 2010 weer Nederlandstalige muziek te horen zal zijn op het songfestival. Het laatste Nederlandstalige lied dat op het songfestival te horen was, is Ik Ben Verliefd (Sha-La-Lie) van Sieneke.

Written by: admin

Previous post

City NL Top 20

City NL Top 20 week 49 (6 december 2021)

City NL Top 20 week 49 (6 december 2021) In de City NL Top 20 zet Radio City Den Haag elke maandagavond vanaf 19:00 uur alle twintig grootste Nederlandse hits voor jou op een rij, deze uitzending word gepresenteerd door Dave van Velzen. De City NL Top 20 is het overzicht van de meest populaire Nederlandstalige platen van dit moment, de City NL Top 20 wordt samengesteld op basis van […]

todaydecember 6, 2021

0%