De Hitknaller

Lizzo is deze week de Hitknaller met ‘About Damn’

todayapril 21, 2022

Background
share close

Toen Lizzo in 2019 een gigantische doorbraak beleefde met hits als Truth Hurts, Good As Hell en Juice, was ze voor veel mensen een nieuwe naam, maar lang niet voor iedereen. Cuz I Love You, het album waarop die tracks stonden, was al haar derde. Toch werd ze in één klap een van de populairste zangeressen ter wereld. Haar persoonlijkheid is niet aan te ontkomen, haar teksten laten niks aan de verbeelding over en ze beweegt zich zonder moeite tussen pop, hiphop en R&B.

Vorig jaar bracht ze voor het eerst sinds Cuz I Love You weer muziek uit. Op Rumors ging ze vooral door met de lijn die ze had ingezet en veranderde er niet heel veel aan haar sound en attitude. Het resultaat was niet heel veelbelovend, want de track werd lang niet net zo groot als Truth Hurts en Good As Hell. Is de Lizzoformule uitgewerkt of kan ze zich herpakken? Dat is de vraag die ze gaat beantwoorden op haar vierde album Special dat in juli gaat uitkomen.

De lead single van Special is nu uit en die heet About Damn Time. Die zou zomaar eens haar volgende hit kunnen worden. Hoewel About Damn Time qua energie en toon zeker niet afwijkt van Lizzo’s bekende zelfverzekerde bad bitch saus, experimenteert ze op About Damn Time ook zeker. Het heeft namelijk minder hiphop en in plaats daarvan een enorm aanstekelijke discopopproductie. Je waant je, zoals bij veel recente hits, direct in de jaren ’80. Lizzo noemde About Damn Time al eens de ‘song of the summer’ en ze zou zomaar eens gelijk kunnen krijgen.

 

Written by: admin

Previous post

City NL Top 20

City NL Top 20 week 16 (18 April 2022)

In de City NL Top 20 zet Radio City Den Haag elke maandagavond, vanaf 19:00 uur alle twintig grootste Nederlandse hits voor jou op een rij, deze uitzending word gepresenteerd door Dave van Velzen. De City NL Top 20 is het overzicht van de meest populaire Nederlandstalige platen van dit moment, de City NL Top 20 wordt samengesteld op basis van airplay, streaming data van Spotify en views op YouTube. […]

todayapril 18, 2022

0%